Svensk krisinformationssufflé imploderade

Häromdagen så hade regeringen tydligen en presskonferens där man berättade att man idag 14 december 2020 skulle skicka ut ett SMS till alla med en mobiltelefon i landet. Då jag inte riktigt följer svenska myndigheters propagandamaskineri så var den med en axelrykning och lätt huvudskakning som jag mottog denna nyhet i ett samtal på min arbetsplats för natten.

Själv hade jag annat att fundera över. Jag var anlitad som Covid-kohort och skulle se till att den ordinarie personalen på äldreboendet kunde utföra sitt rdinarie arbete medans jag såg till att serva de boende som satt i rumskarantän med misstänkt Covid-smitta. Det var en ganska lugn natt efter att jag skickat in en äldre kvinna som dehydrerad låg och kippade efter luft med ambulans till sjukhuset. Inte Covid-relaterat alls.

Under tiden gick nationen och väntade med viss förväntan på myndigheternas omtalade SMS som skulle bringa efterlängtad klarhet. Klarhet i vad folk får göra och inte. Vi svenskar är ju ett folk som inte riktigt gillar att ta egna initiativ eller ens att tänka själva. Efter ett århundrade med socialistisk propaganda tror svensken att allt som staten säger är det enda riktiga, därför så går han och hon och ständigt känner sig en aning villrådiga innan en offentlig pamflett har redogjort för sakernas tillstånd och hur den enskilde skall handla, i grupp – naturligtvis.

Mången medborgare kände ett antiklimax av den myndighetsocialistiska bullan då den inte innehöll någon information överhuvudtaget. De enda slutsatser som kunde dras av detta informationslösa, kanske till och med meningslösa, SMS var att makten är inkompetent och ser ner på sin befolkning samt antagligen självt är informationsteknologiskt efterbliven.

Nåja. Vi som inte är kompatibla med systemet jobbar vidare med verkligheten och låter det hela vara. Det finns liksom ingen anledning att blåsa upp marängen mer än nödvändigt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Please reload

Please Wait