Det var en slump att jag över huvud taget började arbeta med ensamkommande flyktingbarn. En vän till mig jobbade som samordnare och visste om min bakgrund inom missbruksvården på 1990-talet. Han frågade om jag kunde lösa hans bemanningsproblem akut och komma och jobba lite extra på hans arbetsplats. Det blev en resa på, vadå? Sju-åtta-kanske nio olika HVB-hem, hos två olika arbetsgivare och i olika städer. Nu när det tar slut den sista augusti känner jag att jag kan dela med mig av händelser som jag erfarit och iakttagit. Det kommer jag att göra varje dag på den här bloggen fram till valet.

Om du vill läsa mer om det jag sett, skicka in frågor, dela texten med dina vänner och stötta gärna även mitt arbete genom att swisha mig på 070 264 07 73. Jag har fått in några frågor redan och kommer att lägga upp svaren här.